Garázs berendezések

garázsberendezések

Mit takar a garázsberendezés fogalma?

2017. december 21. 13:40 - István alkatrészek

Mit takar ma a garázsberendezés fogalma?

Míg régen a garázs és az autószerelő műhely két, egymástól jól elkülöníthető műfaj volt, napjainkban sokszor nem is olyan egyértelmű köztük a különbség: a garázsberendezés és a műhelyfelszerelés fogalma között elég komoly átfedés, sőt, az átfedésen kívüli területeken is számottevő hasonlóság van, és mindössze az utóbbi területen fellelhető különbségek azok, amik megkülönböztetik egymástól a két irányt. Ezek a különbségek pedig abban állnak, hogy míg az autószerelők professzionális szerszámokat és berendezéseket használnak, addig egy otthon, főleg hobbiból barkácsoló embernél a garázsberendezés nagy része barkács kategóriájú eszközökből áll, és legfeljebb néhány egyszerűbb, olcsóbb szerszám esetében találkozunk a professzionális változattal.

garazsberendezes

Cikkünkben megnézzük, melyek azok a legtipikusabb berendezések, amelyek – jóllehet, többnyire kevésbé igényes kivitelben – ma a profi műhelyeken túl gyakran a garázsberendezés részét is képezik.

– Autóemelő: több olyan fajtája is van, ami a hobbi szinten barkácsolók számára is elérhető árú. Alapkellék. Számtalan autószerelési feladatnál szükség van rá (pl. egy olyan alapvető dolognál is, mint a kerékcsere). Ha nem csak kerékcseréhez szeretnénk emelőt használni, hanem alá is készülünk feküdni az autónknak, akkor vásároljunk valamilyen megbízható fajtát, ami nem dől el, és nem engedi le

– Szerszámos láda: ha sokat szerelünk autót, és főleg azt szerelünk, akkor praktikus a szerszámainkat ilyenben tartani, főleg hogy így akár el is vihetjük őket magunkkal bárhova az autónk csomagtartójában.

– Szerszámos szekrény: ha barkácsoló kedvünk nem merül ki az autónk javítgatásában, akkor a szerszámos láda mellett vagy akár helyette érdemes beszereznünk egy ilyen szerkényt, amiben a barkácsoláshoz való jó viszonyunkhoz méltó, jól elérhető és biztonságos helye lesz a szerszámainknak. Akinek van ilyenje, az tudja, hogy egy szerszámos szekrénynek egészen más a hangulata (és a használati értéke), mint egy falra akasztott szerszámokból álló (szépnek ugyan szép) „kiállításnak”.

– Ívhegesztő gép: Azért csak ezt a fajtát említem meg, mert olcsóbb, és egyszerűbb a használálata, mint egy lánghegesztőnek, valamint biztonságosabb is vele dolgozni egy tipikus, kis méretű garázsban. Ha értünk a hegesztéshez, és berendezésünk is van hozzá, akkor rengeteg olyan műszaki problémát csodálatos egyszerűséggel (és élvezetesen!) meg tudunk oldani, amikkel amúgy mindenféle szakemberekhez kellene rohangálnunk.

eljegyzési gyűrű íróasztal akril bútor beltéri ajtók penészes salétromos falak utólagos vízszigetelése csípő, térdprotézis műtét árak vagyonvédelem Keyguard műanyag bejárati ajtók utólagos vízszigetelés falszigetelés beltéri ajtóFatumjewels kapcsolat, íróasztal, eladó Audi A6, műanyag bejárati ajtók, utólagos vízszigetelés, csípő és térdprotézis árak

– Kompresszor: egy jó kompresszor az autónk kerekeinek felfújásán túl pneumatikus szerszámokhoz is használható. Ez utóbbiak hosszú ideig csak a szakma számára voltak előrhetők (anyagi értelemben), de ma új tendenciák tapasztalhatók ezen a téren, és ma már egyáltalán nem kell leessen az állunk, ha egy igényesebb barkácsoló garázsában ilyen szerszámokat látunk.

Az ön garázsában (vagy házi műhelyében) megtalálhatók a fenti eszközök? Ha még nem, akkor vegye fontolóra a felzárkózást a korral haladók mögé, sőt, akár mellé!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://garazsberendezesekitt.blog.hu/api/trackback/id/tr2213516419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása