Garázs berendezések

garázsberendezések

Csináld magad belső kialakítás a garázsban. A garázs kialakításának finomságai: érdekes és hasznos ötletek. Hogyan felszereljünk egy megtekintési lyukat?

2020. szeptember 24. 12:54 - István alkatrészek

3.rész

Garázs tervezésekor a helyet úgy számítják ki, hogy kényelmes legyen az autóval és anélkül történő munka.

 

Ha egy munkapadot szeretne kisebb munkákhoz használni egy autó javításakor, akkor nincs szüksége hatalmas asztalokra, és beszerezheti:

 

Munkaasztal összecsukható munkalaplal;

Hordozható egyetlen munkapad;

Hordozható asztal rácsokon;

Falra szerelhető összecsukható asztal.

Ha munkapadot használ nem csak egy autó javításához, hanem más, szélesebb körű célokra is, akkor jobb, ha az autót az utcára hozza, mivel a csiszolópor, az olaj és a szennyeződés nem befolyásolja nagyon jól az autót és magát az utastért.

 

Természetesen, amikor kiválasztják, amit önállóan elvégezhetnek a garázsban, a polcok és a polcok szem előtt tartanak. Az állványok különösen megkülönböztethetők erővel és a nehéz súlynak ellenálló képességükkel. Mozgékonyabbak is a használatukhoz. A polcok közvetlenül a falhoz vannak rögzítve, és valójában nem annyira megbízhatóak, mint a polcok. Ebben a tekintetben az állványok a legmegfelelőbbek a garázsban, ellenállnak a nehéz terheknek, különösen, ha azokat kiegészítőleg a falhoz rögzítik.

 

Az állvány vázának gyártásához fémgördülésre vagy rudakra van szükség, és a polcok furnérlemezből készülnek, OSB. Az állvány fém elemeit korróziógátlóval kezelik, a fa elemeket pedig antiszeptikusan kezelik. Csatornákat is használnak a többrészes állványok megerősítéséhez.

Az ilyen állványok típus szerint oszthatók:

Optimális garázs álló helyhez;

Mobil állványok;

Galvanizált függőállványok;

Megvásárolt univerzális polcok.

A polcoknak nem szabad lehajolniuk a polcokra helyezett terhelés alatt.

 

A csavarhúzók és hasonló függesztő szerszámok kulcsainak tárolására a legjobb, ha falállványt készít vagy csavarokat csavaroz be. Ez lehetővé teszi, hogy ezeket a dolgokat maximális sűrűséggel tárolja, és ne takarja el az asztal helyét, és az egész eszköz kéznél van.

 

Szinte minden autó rajongó rendelkezik azzal a képességgel és gyakorlattal, hogy autóját karbantartja a benzinkút meglátogatása nélkül. A megfigyelő pit nagyon hasznos lesz az ilyen emberek számára. Egy ilyen elrendezés akkor is megtörténik, ha egy garázsot és a kapcsolódó dokumentumokat terveznek. Annak érdekében, hogy „emlékezzünk”, meg kell határozni a talajvíz mélységét és felszerelni azt a jövőben.

 

A gödör mélységét és szélességét a tulajdonos magassága és az autó szélessége határozza meg. Ha az autó tengelytávja 80 cm, akkor a mélység magában foglalja a 20 cm-t és a tulajdonos magasságát is. A hosszúság a gép hosszából adódik, plusz egy méter szabad helyen. A gödör pontosan annak a helynek a közepén helyezkedik el, ahol az autó állandóan állni fog.

 

A gödör falait és a padlót hengerelt bitumen tömítéssel tömítik, és az alján vasbeton van. A felület után betonozva vagy téglalapokkal betörtek, kis lyukakat hagyva a szerszámok számára. Az elektromos berendezések használatához felszerelnie kell a nedvességtől védett lámpákat és aljzatokat is.

 

Ebben a helyiségben a vezetékeket hozzáértő személynek kell elvégeznie, semmiképpen sem szabad ezt megtennie, ha nincs megfelelő képessége.

 

Szüksége van pincére!

Csakúgy, mint egy kilátó lyuk, a pincét is előre kell látni, amikor egy garázs épít. Ez megtehető, ha a felszín alatti víz mélységét 3 méterrel lehet elmélyíteni. Nagyon fontos:

 

Építsen esővíz-elvezető rendszert;

A pince kerületének a csatornában kell lennie;

A falakat vízszigeteléssel kell ellátni;

Létezik egy bitumentel töltött törmelék-homok párna, amely a fal mentén egy méterre emelkedik;

Beton padlók;

Tégla falak;

A falak belsejét le kell zárni;

Szellőztetést kell biztosítani;

Ha nedvesség van a pincében, meg kell szabadulnia tőle;

Szigetelt falakat és mennyezetet kell szigetelni;

Az aljzatot monolit lemezek borítják, amelyek a jövőben a garázs padlójává válnak. Ne felejtsen el helyet hagyni a búvónyílás számára;

A akna nyílással van lezárva;

A belsőépítészet folyamatban van;

Lépcső van felszerelve.

A pince nagyon hosszú és drága, költségét csak akkor lehet megtéríteni, ha erre nagyon szükség van. Például hatalmas mennyiségű növény megőrzése céljából.

 

Autósok számára a garázs a legszentebb a holies. Néhányan több időt töltenek benne, mint otthon. Ez nem csak egy hely, ahol egy autó áll, hanem egy műhely is, ahol minden szükséges szerszám és anyag megtalálható. Ezenkívül tűzveszélyes anyagok is vannak a garázsban, ezért fontos gondolkodni azon, hogy miként lehet saját kezűleg felszerelni a garázs belsejét.

 

Úgy gondolják, hogy a belső elrendezés nem játszik szerepet. Megfelelő elrendezésnél azonban a garázs üzemeltetése bonyolult, a jármű élettartama csökken, és a gyújtás valószínűsége növekszik.

Ezért annyira fontos megtalálni a választ arra a kérdésre, hogy hogyan kell felszerelni a garázsot belül. Az "A" -től "Z" -ig terjedő elrendezés teljes folyamatát megvizsgáljuk annak érdekében, hogy a teret kényelmesen és helyesen rendezzük. Akkor a garázsban maradni még kényelmesebb lesz.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://garazsberendezesekitt.blog.hu/api/trackback/id/tr9316213366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása