Garázs berendezések

garázsberendezések

Csináld magad belső kialakítás a garázsban. A garázs kialakításának finomságai: érdekes és hasznos ötletek. Hogyan felszereljünk egy megtekintési lyukat?

2020. szeptember 24. 13:14 - István alkatrészek

4.rész

 

Garázs elrendezése - alapvető követelmények

Az autós szoba fontos szerepet játszik megőrzésében. A kivitel védi az esőtől, a hótól, a széltől, a bűnözőktől és más negatív tényezőktől. Annak érdekében, hogy a jármű hosszú ideig működjön, fenn kell tartani az optimális páratartalmat és hőmérsékletet a garázsban. Oroszország a téli fagyairól híres. Ezt figyelembe veszik a megállapodás során.

 

Ezen túlmenően a tulajdonosnak tiszta és kényelmes szobára is szüksége van, ahol a barátnője mindent megtalál, amire szüksége van. Belül szerszámokat, munkapadokat, téli gumiabroncsokat, benzint, olajat stb. Tárolnak. Mindez helyet és megfelelő elrendezést igényel. És a folyosón történő behajtás nem választható. Ezért a helyiség el van rendezve.

Nyilvánvaló, hogy ez az elrendezési tippek hiányos listája. Minden a tulajdonos személyes preferenciáin is alapszik, amikor a garázsot elrendezik. De az alapok ugyanazok maradnak. A következőképpen vesszük figyelembe az elrendezést:

 

A szoba falainak díszítése.

A garázs megfelelő rendezése.

Polcok és állványok elrendezése.

Kilátó lyuk elrendezése.

Kiegészítő felszerelés a garázsban.

A világítás és a szellőzés elrendezése belül.

 

 

Ennek köszönhetően garázsod átalakul, biztonságos, kényelmes és kényelmes lesz. A garázs felszerelése előtt mérlegelje a belsőépítészet tulajdonságait.

Végezzük el a belsőépítést

Lehetetlen ezt a szobát biztonságosnak hívni. Az éghető anyagokról szól. A hegesztést gyakran a garázsban végzik, és a szikra végzetes lesz. Ezért fontos, hogy mielőtt elvégezze az elrendezést, ügyeljen a garázs befejező anyagaira.

 

Számos követelmény vonatkozik rájuk:

 

a termékek nem lehetnek éghetőek;

a mechanikai sérülésekkel szembeni ellenállásuk fontos;

olyan anyagokat választanak, amelyek nem félnek a szennyeződéstől és könnyen tisztíthatók;

ellenálló az agresszív anyagokkal.

 

 

A tervezés során ajánlatos éppen ilyen anyagokat választani. Ellenkező esetben a garázs piszkos, zsíros és folyamatosan rossz szaga lesz. Nyilvánvaló, hogy nem minden befejező anyag felel meg ezeknek a követelményeknek. A falvakolat, a bélés és a kerámialapok meglehetősen népszerűek az elrendezésben.

Stukkó garázsfalakhoz

Egyszerű, mégis hatékony kivitel. Segítségével az összes felületi hibát elrejtik. És széles választékának köszönhetően a tökéletes választást választhatja, ne félj a tűztől és a nedvességtől. A szoba nem csak védett, hanem gyönyörű is.

 

 

 

A munka után a vakolatot homlokzati festékkel borítják. Ez tovább védi a felületet. Akkor az anyag nem fog összeomlani és repedni az idő múlásával.

 

Bélés

A bélés elterjedt az ország északi részein. Miért? Ezzel a garázs szigetelhető hablapok vagy ásványgyapot lerakásával a béléskeretbe. A végén a falfelület bevonattal van bevonva. A belső elrendezés során nem egyszerű bélést használnak, hanem egy polivinil-kloridból készült homlokzatot.

 

 

 

 

Az anyag előnye, hogy nem fél a nedvességtől és a tűztől. Az ilyen bélés hátrányai közül megjegyezzük az átlagos szilárdságát. Ha keményen ütközik a falnak, a panel repedhet vagy deformálódik. Ennek eredményeként csere szükséges.

 

Kerámia csempe

Ez időigényesebb lehetőség. És a csempe költsége magas. De a lefedettség:

 

tartós

szép;

nedvességálló;

tűzálló;

gyakorlati.

 

 

A foltok eltávolítása a csempe meglehetősen egyszerű. Nem szívja el a szagokat, és minden pénzügyi költség megtérül. Az élettartam legalább 10 év. Éppen megfelelő a belső elrendezéshez.

 

Jegyzet!A garázs falait nem csak a padló és a mechanikai károsodások ellen kell védeni. Ő az, aki vállalja a fő terhet.

 

A padló előállítása kerámia burkolólapból irracionális. Ahol a gumi csempe jobb. Nedvességálló, nem fél a leeső tárgyaktól.

 

Területrendezés

Bármelyik szoba megköveteli a magas színvonalú körzetet: konyha, óvoda, nappali, hálószoba. A garázs sem kivétel. A fő feladat a személyes munkaterületek meghatározása. Mindegyik különbözik. Meghatározva őket, a munka felét elvégezte. A terv megvalósítása előtt meg kell lepődni, hogy mennyi hely alakult ki az elrendezés után. Mi lehet ezek a zónák?

 

 

 

Az alábbi képen ajánlott javaslatunk szerint láthatja a belső helyiséget. Ez az egyik lehetőség a munkaterületek garázsának megtervezésére.

 

 

 

Miután meghatározta, hogy a garázsban hol és mikor lesz, folytathatja a kérdést, hogyan lehet saját kezűleg felszerelni a garázsot.

 

Az állványokat és a polcokat belülre telepítjük

A polcok és állványok ideális eszközök a garázs belsejében további hely létrehozásához, ahol különféle dolgokat tárolhatnak. De telepítésükhöz szabadon kell hagyniuk a helyet. A tömörítési technika megfelelő.

 

 

 

Polcok és állványok vannak felszerelve a garázs azon helyein, ahol nem akadályozzák a mozgást. Van még egy trükk a polcok elrendezésekor: asztal, munkapad, ablak vagy könyvespolc fölé lóghatnak. Ugyanakkor fontos megérteni, hogy nem érdemes erősen meghúzni a garázsot. Az autóhoz való optimális távolság mindkét oldalról pontosan 1 m, de a munkaterület kiválasztja a távoli falat a garázs ajtajától. Őt kényszerítik fogyóeszközök, munkaeszközök és szerszámok. Hely van egy munkapadhoz, kompresszorhoz és töltőhöz.

 

 

 

Minél több polc van a falon, annál jobb. Ha nem lehet őket elhelyezni, rögzítőhorgokat használnak. Elegendő a falak mentén telepíteni. A polcok közelében egy szerszámszekrény lesz. És annak érdekében, hogy ne terelje a garázsot tárgyakkal, és ne keresse őket később, ajánlott akasztók készítése. Ez a helyes elrendezés.

 

Jegyzet! A garázsban van egy halott zóna. Ez a hely az autó felett.

 

Készíthet függő polcokat és állványokat. Vannak, akik síüket, kerti szerszámot és hasonló dolgokat tárolnak. Meg kell mindent jól rögzíteni, hogy a dolgok ne esjenek az autóra.

 

Hogyan felszereljük a garázsot saját kezűleg? A fotó bemutatja, hogyan lehet megvalósítani az ötletet állványok és polcok segítségével.

 

 

 

Kilátólyuk építése

A látólyuk megléte a körülményektől függ. Ha még soha nem javította meg az autót, de elmenne az autójavító műhelybe, akkor nincs rá szüksége. Néhányuknak van egy nyilvános felüljárója a garázs közelében, és szükség van egy gödörre is. A többi hasznos része a garázsnak.

 

Csak a felépítésnél fontos néhány szabály betartása. Például, a gödör falait és annak alját vízszigetelő szerrel betonítják az oldathoz, mivel a gödör nedvességforrás. A szerkezet széleit fém sarkokkal erősítik meg. Kényelmes lesz a pajzsok, rúdok vagy táblák lerakása az alján lévő gödörre.

 

 

 

A sarokban fontos egy vízelvezető kút biztosítása a víz gyűjtéséhez. Sok szempontból belép. Ez a garázsban lévő páralecsapódás, a tető szivárgása, valamint a vezetés után az autóból származó nedvesség. A kút méretének lehetővé kell tennie a vödör szabad belépését. Tehát a folyadék felmérése egyszerűbb. A kút rácsokkal való bezárása marad.

 

 

 

Annak érdekében, hogy munka közben ne emelkedjen ki a gödörből, és hogy szerszámait kényelmesen tárolhassa, készítsen rést rájuk a falban. Mivel a gödör sötét, a fények nem lesznek feleslegesek. A gödör felhasználható pinceként vagy raktárként is. Nem mindig használják, ezért tegye oda a régi kerekeket, apró felszereléseket a javításhoz.

 

Kiegészítő felszerelés elrendezése a garázsban

Az autó gumiabroncsának és kerékének cseréjéhez a garázsban, valamint a motorháztető alatt történő robbantáshoz elegendő egy emelő és néhány kulcs. A további kezelésekhez és munkákhoz (karosszéria javítás, festés) speciális felszerelésre van szükség. Ami a garázs megfelelő felszerelését illeti, az ilyen berendezéseknek jelentős helyük van.

 

Helyezze a munkapadot belülre

Fa és fém áll. Vásárolhat vagy elkészíthet egy kétszintű vagy akár háromszintű egységet a garázs számára, ahol hasznos dolgok találhatók. A fa asztallapot fém borítja. Szükség van a felület védelmére. Telepíthet egy munkapadot a munkaterületre, ahol az nem zavarja.

 

 

 

Hegesztőgép

A modern egységek meglehetősen kicsik, tehát nem fognak sok helyet foglalni. A garázsban bárhol felszerelhetők, még a szerszámszekrénybe is. Ott az egység mindig kéznél van.

 

 

 

kompresszor

Pótolhatatlan dolog az autókarosszéria és más elemek festésekor. Tisztíthatják a szerszámokat és felszereléseket a portól, felszivattyúzzák a kerekeket és fújhatják levegőt a motoron. Megvásárolható elérhető típusú kompresszorokat, nevezetesen dugattyút és membránt.

 

 

 

Szerelje be a mosogatót

 

 

Belső szerelvények: szellőztető rendszer és világítás

Annak érdekében, hogy a garázs biztonságos és kényelmes legyen, az elrendezés során figyelembe kell venni a szellőztetést. Természetes vagy kényszerített is. Ez eltávolítja a káros és kellemetlen szagokat, a nedvességet. Benne nem lesz olyan poros, friss és tiszta. A szellőztető rendszer felszerelésének legkönnyebb módja természetes. Az elrendezés látható ezen a képen.

 

Ami a világítást illeti, azt kombinálni kell. A helyiségnek legalább egy ablakot igényel mindkét oldalról. A természetes fény forrássá válik. Mivel kicsi lesz, mesterséges megvilágításra van szükség. Nem elegendő az általános jellegűvé tenni, hanem ajánlott a lámpák felszerelése a munkaterületre.

 

 

 

Rendelés szervezése és fenntartása a garázsban

Az egyik dolog a garázs működőképességét és felszerelését biztosítsa, de a szoba kényelme fontos. Ha olyan helyen tartózkodik, mint például a hulladéklerakó, nem túl kellemes. Ez azt jelenti, hogy a belső tér elrendezése után fenn kell tartania ezt a rendet. Ha mindig van rendetlenség a szerszámokkal ellátott polcon, elrejtheti egy kendővel.

 

Noha a garázs dolgozószoba, a színezés nagy szerepet játszik az elrendezésben. Hosszú ideig nem fog működni, ha olyan helyiségben marad, ahol élénk és mérgező színek dominálnak. Ezért a színt nyugodtan választják. A világos színek nem csak a munkához való felkészülést segítik elő, hanem kibővítik a helyiséget.

 

 

 

Van egy elrendezési trükk, amely a polcokra és az asztalokra vonatkozik. Lábuk szükséges, legalább 15 cm távolságra a padlótól, és maguk a polcok is vannak lyukak. Segítik a por és a törmelék könnyű lemosását, és szellőzésként is szolgálnak.

 

A videó segítséget nyújt a munkához, ha saját kezével felszereli egy garázsot.

 

 

 

Összefoglalni

Ha nem akarja, hogy a garázs hulladéklerakónak tűnjön, és nem a káosz uralkodjon benne, akkor a garázs elrendezéséhez ezek a tippek segítenek a garázs megfelelő felszerelésében. Így működőképes, biztonságos, kényelmes és kényelmes lesz. Mindig rend lesz a belsejében, kéznél vannak az eszközök, és mindig tudni fogod, hol vannak. Most már tudja, hogyan kell saját kezűleg felszerelni a garázsot. Egy fénykép segít megvalósítani ötleteit. Sok szerencsét törekvéseidhez!

 

 

 

A garázs nem csak egy szoba, ahol egy autó áll. Gyakran egy autós számára valódi második otthona lesz. Az építési javítások az elsődleges feladatok, amelyekkel a saját jármű tulajdonosa szembesül. Úgy gondolják, hogy ezekre a kérdésekre nem kell sok figyelmet fordítani. Amint azonban a gyakorlat azt mutatja, éppen az ilyen elhanyagolás jelentősen csökkenti a szállítás élettartamát, és minden ezzel kapcsolatos munkát kényelmetlenné tesz. A cikk további részében megvitatjuk egy 6x4 m-es garázs kialakítását.

 

Általános követelmények

A gyakorlati és olcsó elrendezés megvalósításához számos fontos szempontot figyelembe kell venni. Először is, egy autó menedéke a hőmérséklet és a páratartalom a szükséges (optimális) szinten tartását jelenti. A gép nem fagyhat le még súlyos fagyok esetén sem. Ezenkívül a garázs belső elrendezésének kényelmesnek kell lennie. A tulajdonosnak elég helyre van szüksége ahhoz, hogy bármilyen munkát beltéren elvégezzen. A garázsnak kényelmesnek kell lennie. A helyiségben helyet kell biztosítani az alkatrészek tárolására is. Nagyon fontos tudni, hogyan kell helyesen megtervezni egy helyet a garázsban. A részletekhez való hozzáférésnek a lehető legkényelmesebbnek és kényelmesebbnek kell lennie.

 

 

 

Kötelező biztosítani a helyiség gyors melegítésének lehetőségét és védelmét a behatolókkal szemben. Azt kell mondani, hogy ez nem a meglévő követelmények teljes listája. A beállításokat a személyes preferencia alapján végezzük. A fő pontokat azonban nem szabad elhanyagolni. A feladatokhoz hozzáadhat egy látólyuk létrehozását a gép alatt és egy munkapad felépítését.

 

Garázs szerelvények és polcok?

Bármely helyiségben, ahol az autó elhelyezésre kerül, még nagy méretekkel is, külön hely szükséges különféle tárgyak tárolására. A tömörítési módszerrel végezheti el a garázs belső elrendezését saját kezűleg. Ebben az esetben az egész helyet, ahol a szabad mozgás nem zajlik, szekrényekkel és állványokkal kell kitölteni. Az ablakok, munkapadok, asztalok felett rögzítheti a polcokat a falon. Ebben az esetben ne feledje, hogy a tömítés nem lehet túl erős. A géptől a falakig legalább egy méter távolságot kell tartani. Minél több polc van a garázsban, annál jobb. Kiváló alternatíva a horgok. A falak mentén vannak rögzítve. A garázsban szintén legyen egy szekrény polcokkal és akasztókkal a ruhákhoz. Ebben az esetben a dolgok nem dobják le a helyet.

 

Fontos pontok

Asztalok és polcok készítésekor számos szolgáltatást figyelembe kell venni. A helyiségek takarításának megkönnyítése érdekében a padlószerkezeteket célszerűbb olyan lábakra szerelni, amelyek minimális távolsága 150 mm. A polcokon lyukakat kell készíteni, amelyeken keresztül könnyebben lehet a törmeléket és a port lemosni. Ennek a "trükknek" köszönhetően a polcokon található tárgyak szellőztethetők. Ez viszont jelentősen csökkenti a korrózió gyors terjedésének valószínűségét.

 

 

 

Szoba-zóna

A garázs belső kialakítását saját kezűleg kell elvégeznie, először egy kényelmes kialakítást, amely általában a kaputól legtávolabbi falként működik. Itt helyezheti el fogyóeszközöket, munkaeszközöket. Ez minden bizonnyal kényelmet nyújt a karbantartás és a javítás végrehajtásában, mivel az autósnak minden szükséges kéznél van. A munkaterületen munkapad található, kompresszor és így tovább van felszerelve. A garázs belső kialakítása saját kezével magában foglalja az úgynevezett "halott zónát". Ez a hely az autó felett van. Felszerelhető függő állványokkal is. Itt általában a gyakran nem használt tárgyakat tárolják: rudakat, lapátokat, sarkokat és egyéb dolgokat. Ebben az esetben nagyon fontos, hogy a polcok optimális méretűek legyenek. Ezek nem akadályozhatják az autó szabad megközelítését, valamint az ellenőrzés vagy javítás végrehajtását.

 

 

 

Búvónyílás

Ritka esetekben a garázs saját kezű elrendezése nélkül is megtörténhet. A néző lyuk kiépítésének szükségességéről azonban a konkrét feltételeknek megfelelően döntenek. Ha lehetséges a nyilvános felüljáró használata, akkor nem praktikus egy speciális árok építése a garázsban. Ezenkívül érdemes azt mondani, hogy a gödör gyakran nedvességforrást jelent a helyiségben. Ha ennek ellenére döntés született egy áttekintő árok építéséről, akkor annak felállításakor a falakat betonozni kell az oldathoz vízszigetelő anyag hozzáadásával. A széleket fém sarokkal kell megerősíteni. Ebben az esetben meglehetősen kényelmes margók alakulnak ki. Rájuk fa pajzsot vagy deszkát rakhat. Lefedik a gödröt nem működő időszakban, és megakadályozzák a kerekek véletlen ütését az árokban.

 

 

 

A falakba építhet egy rést, amelyben az eszközöket tárolni fogják. A világítás nem zavarja be a gödörbe. Ha a garázs a városban található, akkor lyuk ásása csak a megfelelő engedélyek megszerzése után megengedett. Ennek oka az a tény, hogy a közelben lehet elektromos kábel, gáz- vagy vízellátás. A gödör betonozott alját deszkákkal vagy régi kerekekkel lehet lefedni.

 

Felszerelés

A garázs belső kialakítása szerszám nélkül nem teljes. A kerekek és a gumiabroncsok szokásos cseréjéhez, valamint az egyszerű munkák elvégzéséhez a motorháztető alatt elegendő a szokásos alapvető kulcskészlet és emelő használata. Bonyolultabb manipulációkhoz, például karosszéria javításhoz vagy festéshez, komolyabb felszerelést kell használnia.

 

munkapad

A garázs belső elrendezését saját kezűleg hajtják végre, általában az asztalra épül. A munkapad anyaga fa és fém lesz. Az optimális egy 2 vagy 3 szintű asztal. Sok hasznos terméket helyezhet bele. A munkalapot (vagy annak egy részét) lemezzel kell lefedni, hogy különféle apró munkák elvégezhetők legyenek a felület károsodásának veszélye nélkül.

 

Hegesztőgép

Az egység megszerzését annak a célnak megfelelően hajtják végre, amelyre szolgálni fog. Például az egyszerű hegesztéshez megvásárolhat egy elektronikus szabványos készüléket. Ez azonban nem alkalmas karosszéria javításra. Vastag fémmel (több mint 0,8 mm) történő munkához szüksége van egy másik egységre, amely nem hagy lyukakat az anyagban. Hegesztőberendezések vagy széndioxid-gépesek nagyszerű erre.

 

 

 

kompresszor

A festés és az arra való felkészülés során nem szabad megtenni ezt az egységet. A kompresszor emellett jelentősen leegyszerűsíti és javítja a garázsban végzett munka minőségét. Például ezen egység használatával meglehetősen könnyű megtisztítani a szerszámot vagy a munkapadot. A kompresszor felfújhatja a motort vagy pumpálhatja a kerekeket. Autósok számára a membrán- és dugattyúegységeket tekintik a leginkább megfizethetőnek.

 

Víz elválasztó

Ezt az eszközt a porlasztóba továbbított sűrített levegő szűrésére tervezték. A víz / olaj elválasztó tisztítja az olaj, víz, gőzök és más apró részecskék áramlását, amelyek jelen lehetnek benne. Ez az eszköz nélkülözhetetlen, ha a víz-olaj elválasztó tisztított festéket szolgáltat, így a bevonat egyenletesen helyezkedik el.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://garazsberendezesekitt.blog.hu/api/trackback/id/tr6916213394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása