Garázs berendezések

garázsberendezések

Csináld magad belső kialakítás a garázsban. A garázs kialakításának finomságai: érdekes és hasznos ötletek. Hogyan felszereljünk egy megtekintési lyukat?

2020. szeptember 24. 13:17 - István alkatrészek

5. rész

 

Autómosó

A garázsban nincs szükség professzionális fényképezőgép felszerelésére. A gép mosásához elegendő a vízellátás. A padló alatt ki kell építeni egy "homokcsapdát" a csatornába való csatlakoztatással. Ha autóját a garázsban tervezi mosni, akkor létre kell hoznia egy magas színvonalú szellőztető rendszert és vezetékvédelmet a helyiségben. Ebben az esetben a megfelelő elektromos berendezést be kell szerelni a garázsba.

 

 

 

Világítás és szellőzés

A megfelelő légkeringető rendszer elengedhetetlen eleme a garázsban a kényelem és biztonság fenntartásának. A szellőzés segít eltávolítani a kellemetlen szagokat és a káros vegyületeket, csökkenti a port. Egy egyszerű rendszer jön létre a kapu mindkét oldalára, 200-300 mm magasságban felszerelt rácsokból. A szellőzőnyílásokat a mennyezet alatt és a bejáratától legtávolabbi falban is meg kell tenni. A 3 méternél alacsonyabb falmagasságú kipufogócsöveknek legalább egy méternek kell lenniük. A világítást illetően, ha lehetséges, természetesnek kell lennie. Ehhez legalább egy falnak ablaknak kell lennie. A mesterséges világítás beszerelésekor ajánlott, hogy több helyzetben legyen. Közös forrásról beszélünk az egész szoba és a helyi - a munkaterület számára.

 

Rendelés szervezése

Gyakran az autóvezetők, amikor egy garázsot elrendeznek belsejében és sok dolgot megpróbálnak kitölteni, a gépjárművezetők elfelejtik kényelmeiket, amikor ott tartózkodnak. Meglehetősen kellemetlen lesz olyan helyiségben tartózkodni, amely a hulladéklerakóra hasonlít. Rendnek kell lennie a garázsban. Először is, az állványok függönyökkel (képernyőkkel) boríthatók. Annak ellenére, hogy a helyiséget gazdaságosnak tekintik, érdemes vigyázni a színekre és az optimális munkakörülmények megteremtésére. Ami az árnyalatokat illeti, ne használjon feltűnő, élénk hangokat. A garázsban a nyugodt, világos pasztell színek jól néznek ki. Egy ilyen tartomány vizuálisan kibővíti a helyiséget, és nem érinti negatívan a jelenlévőket.

 

A garázsban a tisztaság alapja a padló. A helyiségnek, ahol az autó áll, az alapnak merevnek és tartósnak kell lennie. A takarítás megkönnyítése érdekében a padlót kissé lejtőn kell fektetni a kapu felé. Ebben az esetben a felületet egy tömlőből lehet öntözni, és a víz kifolyik az utcába. A garázs helyiségének kerülete körül a teljes kényelem érdekében csatornás rácsokat és kifolyó csatornákat kell felszerelni.

 

Végül

A fenti meglehetősen egyszerű ajánlásokat követve saját maga is felszerelheti a garázs helyiségét a preferenciáknak megfelelően. Ez nem csak jó menedéket jelent az autó számára. Többek között, kényelmes körülmények között sokkal könnyebb és gyorsabb a kisebb munkák elvégzése, például háztartási készülékek javítása. A garázsban a helyiség megfelelő elrendezésével sok polcot és állványt, szekrényt kap a készülékek, szerszámok, alkatrészek, ruhák és egyéb eszközök tárolására, amelyek az autó szerelmeseinek szükségesek.

 

A gyengébb nemtől eltérően, akik hajlamosak a kozmetikai helyreállításra és a dolgok elrendezésének esztétikájára, a férfiak a belső logikának megfelelően szerkesztik a környező teret. Férfi rend - Ez egy univerzális munkakörnyezet megteremtése, amelyben semmi nem vonja el a figyelmet a produktív tevékenységektől.

 

A látás jellemzői lehetővé teszik a férfiak számára, hogy a felülvizsgálatnak csak egy kis részét elkülönítsék, ezért a megfelelő dolog keresésének felgyorsítása érdekében bekapcsolják a motoros memóriát és a tér optimalizálását.

 

Érdekes: A pszichológusok a férfiak látását úgy írják le "Alagút"egyetlen törölt elemre és a női - ra hangolva "Panoramic", azonnal lefedve mindent, ami szembekerül. Ezért az egyes elemek keresése könnyebben sikerül a nők számára, mint a férfiak számára.

 

Mit tárolnak a garázsban?

Nincs olyan autós, akinek a garázs csak egy jármű parkolóhelye. A garázsban szükségszerűen talál egy menedéket, amely szükséges az autó üzemeltetéséhez példány és felszerelés:

 

Az élet természetesen arra készteti Önt, hogy hozza motorját vagy síját a garázsba, de ha gondoljon át az elrendezésén még az építkezés előtt a garázsdobozban tárolóhelyet találhat számukra, a pincéhez és a kilátólyukhoz.

 

A garázs falától jobbra kell tárolni tűzoltó készülék, homokellátás és lapát. A garázsban megfelelő egy mosdó és egy vállfák a munkaruhákhoz.

 

A saját garázs belső felszerelése saját kezűleg: a tér optimalizálása

Hogyan kell felszerelni egy garázs és hol kezdjem? Optimalizálás A munkaterület a garázs szabad mennyiségének felmérésével kezdődik.

 

Jegyzet: Szabványos garázs - 3 x 6, valamivel több, mint 2 méter. Nos, ha lehetséges növekedés 1 méter széles. Az autó mindkét oldalától a falig vagy az állványig történő manipuláció megkönnyítése érdekében fontos, hogy 1 méter szabad hely legyen.

 

A következő lépés:

 

hogy semmilyen körülmények között ne tárolja a garázsban;

mit igényelnek a lehető leggyakrabban:

mely szerszámok csoportosíthatók a tervek szerint

milyen tárgyakat vagy berendezéseket használnak multifunkcionálisan;

a várakozások szerint tisztítani a garázsot.

A garázs tisztítása nem lesz probléma, ha állványokat és munkapadot telepítenek a lábakon 15 cm-re a padlótól, amelyet ésszerű a polimer ömlesztett padlók technológiája szerint elvégezni, a kapuhoz képest kissé lejtve. Ebben az esetben a teljes tisztítás csökken a padló mosásához tömlő spray.

 

Nézze meg a videót a garázs belső felszereléséről:

 

 

A leghatékonyabb tárolórendszer - mennyezet és falak felhasználásával

A garázsban a rend biztosításához, kompakt és könnyen hozzáférhető tárolóhelyek létrehozásához a következők alkalmazhatók:

 

állványok (fa vagy duralumin sarokból), a szoba egyik vagy két falán;

acélcsövek falán lévő sínek és szalagok akasztó szerszámok és szervezők számára;

betűkészlet tartókkal;

a fal mentén kifeszített horganyzott háló, mint a függőszerszámok alapja;

állványdoboz szerszámokhoz;

alkatrész dobozok;

fali horgok nagy felszereléshez, horgok zsebek lógásához és apróságok polcjai, használt folyadékok műanyag csomagolásából készültek;

fém hálóból függő tartályok festékhez vagy műtrágyához;

kábelt nyújtva, vagy hurokkal rögzítve a falon csövek, sínek tárolására;

nagy átmérőjű csomagoló- vagy vízvezetékcsövekből lógó tokok;

műanyag tartályok a mennyezet alatti tároláshoz;

az autó fölött lógó polcok ritkán használt tárgyakhoz (fogyó fűrészáru, kerti szerszámok, síléc);

a lemezes építőanyag függőlegesen helyezkedik el a falak mentén rögzítéssel.

Látható egy szerszámok és felszerelések hatékony függesztése a garázsban szaküzletekben.

 

Hogyan felszereljük a garázsot saját kezűleg - fotó:

 

 

 

 

 

 

A munkapad mint a munka lelkesedésének fókusza

Egy ritka ember nem álmodik munkapadés ha egy garázs helyisége kétségtelenül lehetővé teszi, az álom valóra válik. A munkapadot Ön is megvásárolhatja vagy elkészítheti, de megfigyelve a következő szabályokat:

 

kompaktnak kell lennie, nem szabad a helyet zsúfolnia;

univerzálisan működik;

megbízható és stabil, elég nehéz;

funkcionálisan elsajátította a helyet az asztallap alatt;

megfelelnek a tulajdonos növekedésének (a munkafelület szintje a tenyér közepén);

ne érintkezzen az asztal feletti faltároló rendszerrel (annak érdekében, hogy a munkapadon végzett munka során ne kerüljön rezgés);

egy fa munkaasztal-tok tűzálló kezelést igényel;

egy fa asztallapot fémlemezkel (S \u003d 5 mm) erősítik meg;

fém munkapadot csövekből vagy sarokból főznek;

nagy számú fúrott lyuk a lábakon diverzifikálja a polcok és fiókok rendszerét az asztalon;

az asztal felületét úgy rendezik el, hogy egy csapot, csiszológépet vagy fúrógépet helyeznek a munkaterületre;

a széle mentén lévő élek védik a szerszám vagy a kis alkatrészek leesésétől;

az asztal mélysége nem haladja meg a 70 cm-t, hogy ne fáraszthassunk erőfeszítéseket a legszélső szél felé történő kinyúláskor

az aljzatok közvetlen közelében vannak felszerelve, pontos huzalozással, amely nem szabad lábbal lógni;

a munkahelyen a munkapadon elegendő mesterséges megvilágítást kell biztosítani, bár a garázsban a természetesebb.

Fontos: A garázs tervezésekor olyan helyet választanak egy munkapad számára, amelyen az autó jelenlététől függetlenül dolgozhat rajta.

 

A munkapad időszakos használatával kisebb autójavítási munkákhoz is elég elosztóhálózatban szereztek be:

 

mobil munkapad összecsukható munkalaplal;

egyetlen hordozható asztal;

mobil munkapad kerekeken;

összecsukható fali pad.

A munkapad széles használata különféle célokra súlyosan befolyásolja az autó tárolását: csiszolópor, maró szennyeződés lerakódik a festékre és az utastérbe.

 

Rack és polc követelmények

Ha úgy gondolja, hogy mit tegyen a garázsban saját kezével, akkor természetesen polcrendszer. Mobilitásukban különböznek a polcoktól. Az állványon nyugvó vízszintes szerkezetük könnyen mozoghat az űrben.

 

A polcok külön-külön a falhoz vannak rögzítve, és sokkal alacsonyabb teherbírási képességgel rendelkeznek.

 

Ezért a garázsoknál előnyösebb polcrendszerképes jelentős teherhordásra, különösen, ha a megbízhatóság érdekében a polcokat a falra rögzítik.

 

Az állvány tartókeretéhez használja fém hengerlés (40x20 mm) vagy rúd (50x50 mm) és polcok (álló vagy eltávolítható) gyártmányú OSB, furnér (12 mm) vagy sor sínek. Az elemeket tartalmazó kombinált állványszerkezetek általánosak műanyagból. A fémet korróziógátló szerrel, a fát antiszeptikummal kezelik. A többrészes állványok megerősítéséhez csatornákat használnak.

 

Külső szempontból ez a tárolási módszer fel van osztva:

 

álló állvány (a garázs számára optimális);

mobil tároló szerkezetek;

horganyzott fémből készült függesztett szerkezetek;

univerzális előre gyártott (megvásárolt) polcrendszerek.

Polcok polcokon nem kellene hajlítsa meg a rajtuk tárolt terhelés alatt.

 

Mindenféle apró dologhoz (fúrók, kulcsok, csavarhúzók, kéziszerszámok stb.) Egy kényelmes tárolási módszer van nyitva vagy zárva (például szekrény) áll egy munkapad felett. A nem teljesen becsavarozott csavarok között külön sorrendben helyezheti el a maximális sűrűségű mindent, ami megköveteli mindig kéznél van.

 

Az ilyen állványt porból és füstből le lehet zárni egylapos vagy kétlapos ajtóval, amelynek belseje tárolóhelyként is szolgál.

 

fő gondolat garázshely optimalizálása - száz százalékos felhasználás az egész helyiség, a szoba összes felületének tárolására, beleértve a garázs falait és mennyezetét is.

 

Melyik nélkül egy garázs nem lehet kényelmes az önkiszolgálásban?

Ha a gyakorlat és a készségek lehetővé teszik a benzinkút állandó látogatása nélkül, akkor az autósnak szüksége van rá búvónyílás. Ez a teremtés folyamatában van. tervezési dokumentáció. Az ötlet megvalósításához fontos ismerni a talajvíz mélységét, és kezelni kell készülékét a garázs építése során.

 

A gödör méretét az autó tengelytávjának méretétől és az autó tulajdonosának növekedésétől függően kell meghatározni. 80 cm szélességnél mélysége megegyezik a tulajdonos növekedésével + 20 cm. A hosszúságot a következők alapján határozzuk meg: távol az autó hosszától + 1 méter (a hozzáférés szabadsága érdekében). Az ellenőrző gödörnek elhelyezkednie kell pontosan a közepén állandó parkoló.

 

A gödör padlója és falai le vannak borítva bitumen tömítő tekercsalsó erősített. Maga a mélyedés betonozva vagy edzett téglával (1 tégla vagy ½) bélelt, miközben kis falakat hagy a falakban rések szerszámokhoz, szereljen fel vízálló lámpákat és elektromos készülékek aljzatát (a vezetékeket hullámos védelemben el kell távolítani).

 

A gödör szélei körül vannak fém sarok. Autó hiányában egy gödör borító lelőtték a táblákról egy pajzs alatt.

 

Az ellenőrző gödörbe történő bekötést lehetőleg az összes norma és szabály betartásával kell elvégezni szakmai.

 

Egy másik lehetőség hogyan lehet saját kezűleg felszerelni egy garázsot - Fotó:

 

 

 

Ha úgy dönt, hogy zöldségboltokat helyez el ...

A pincét, akárcsak a megfigyelő gödöt, lerakják az építkezés elején a garázs. A berendezés akkor lehetséges, ha a talajvíz lehetővé teszi, hogy a garázs padlója alatt akár 3 méter mélyre is lyukat ásson. Fontos:

 

hozzon létre egy esővíz-elvezető rendszert;

telepítsen vízelvezető rendszert a szerkezet kerületére;

a falak vízszigetelésére;

öntsön forró bitumenet a törmelék-homok párnára, 1 méterre emelve a fal mentén;

betonozni a padlót;

falak elrendezése téglával;

kezelje a falakat belülről tömítőanyaggal;

hagyja szellőzést (természetes - a betápláló és kipufogó csövekből, vagy erőltetett);

szárítsa meg a pincét;

szigetelje a falakat és a mennyezetet;

takarja le a padlót egy monolitikus födémmel, amelynek lyuka van a akna számára, amely a garázs padlójává válik;

a lyukon lezárt nyílás van felszerelve;

belső dekoráció készítése;

telepítsen csúszó vagy levehető létrát.

Referencia: A pince felszerelése a funkcionális és biztonságos követelményekkel együtt költséges. Csak akkor fog kifizetni, ha valóban szükség van a növény nagy mennyiségben történő megőrzésére.

 

Most már tudja, hogyan kell saját kezűleg felszerelni egy garázsot. A kitűzött céloktól függően a garázs lehet járművek tárolása, kényelmes munkahely a kézművesek számára és egyben zöldségbolt is. A lényeg az, hogy legyen rendelés és saját sarok minden szükséges dologhoz.

 

Az autó szerelmeseinek egy garázs egy olyan hely, ahol sok időt tölt, ezért kényelmesnek és kényelmesnek kell lennie. Hogyan felszerelhetünk garázsot saját kezűleg? Lássuk alább.

 

garázs rendelés

 

A tervezett projekt megvalósításához fontos több szempontot figyelembe venni:

 

Mindenekelőtt a mikroklíma fontos. A páratartalomnak és a levegő hőmérsékletének normálnak kell lennie.

A hely nem szabad túl korlátozott. A tulajdonosnak, aki sok időt szeretne szeretett műhelyében tölteni, legyen elegendő hely a javításhoz, valamint az állványokhoz és egy munkapadhoz történő szabad mozgáshoz.

Meg kell szervezni egy rendszert a helyiségek gyors felmelegítéséhez, hogy télen ne kelljen hosszú ideig fagyasztania.

Annak érdekében, hogy megőrizhessen mindent, ami a garázsajtó mögött rejtőzik, gondoskodjon a behatolókkal szembeni megbízható védelmi rendszerről.

Az összes szabály betartása biztosítja, hogy a garázsban maradás nem csak kellemes, hanem hatékony is.

 

 

 

garázsfűtés

 

Alaprajz

Mielőtt saját kezével felszerelné a garázs belsejét, meg kell terveznie a belső teret. Ehhez előzetes elrendezési tervet kell készíteni. Ez biztosítja:

 

az alapelemek elrendezésének elkészítése;

épületépítési terv készítése;

vázlat rajzolása, amelyben három geometriai elem tükröződik: magasság, szélesség és hosszúság.

Fontos! A kialakításon és a belső elrendezésen kívül meg kell választani az optimális nyílástípusú garázskapu típusát is.

 

A belső berendezések fejlesztésekor figyelembe kell vennie más árnyalatokat:

 

Az autó helyét is kiválasztják az autó belsejében, az autó körüli szabad helyet úgy számítják ki, hogy biztosítsák a műszaki manipulációk lehetőségét.

Ezután el kell döntenie a szükséges felszerelések és bútorok készletéről.

Fontos elem a befejező és hőszigetelő anyagok típusának megválasztása. Végső lépésként ki kell számítani az építési és befejezési munkák jövőbeni költségeit.

 

 

garázs terv

 

Garázs belső

A garázs tulajdonosának gondolkodnia kell arról, hogyan lehetne felszerelni a garázs belsejét. A megfelelően kiválasztott anyag megakadályozza az építési por, a különféle szennyeződések felhalmozódását és megóvja a szerkezetet az idő előtti meghibásodásoktól.

 

A padlózat leggyakrabban betonból készül. A vegyi anyagok és a szennyeződés káros hatásainak elkerülése érdekében a padlót speciális mastikával kell kezelni.

 

A padló csempe vagy speciális parketta lehet.

A mennyezet és a falak vakolhatók.

A mennyezethez fémlemezekkel borítás, clapboard vagy gipszkarton is megfelelő, a falakhoz pedig clapboard vagy csempe.

 

A garázs belsőépítészeti anyagának kiválasztásakor szem előtt kell tartani, hogy a következő tulajdonságokkal kell rendelkeznie:

 

éghetetlenség;

mechanikai sérülésekkel szembeni ellenálló képesség;

magas fokú ellenállás a vegyi anyagokkal szemben;

könnyű gondozás.

A kellemes éghajlat biztosítása érdekében ügyelnie kell a falak hőszigetelésére. Ehhez használja:

 

a polisztirol;

ásványgyapot;

speciális panelek.

A szigetelőréteg rögzítéséhez el kell készíteni egy rúd- vagy profilkeretet, amelyet a falra és a mennyezetre kell felszerelni. A kapott résekbe szigetelő anyagot fektetnek be.

 

 

 

belső képzés

 

A munkaterület szervezése

Hogyan felszereljünk egy garázsot? Az űr kompetens szervezése magában foglalja annak funkcionális zónákra való felosztását. Számos olyan pont van, amelyek nélkül maga a garázs lehetetlen.

 

Ezek tartalmazzák:

 

megtekintési lyuk;

munkapad vagy más munkafelület;

polcok vagy szekrény ruhák, szerszámok és apró alkatrészek tárolására.

Kilátó lyuk szervezése

Azoknak, akik maguk az autójavítást vagy karbantartást végeznek, gondoskodniuk kell egy látólyuk jelenlétéről. A tervezéskor figyelembe kell venni, hogy a falaknak betonnak kell lenniük, és a gödör széleit fém sarokkal kell megerősíteni.

 

Figyelem! A néző gödör szervezésekor a gödör sarkában vízelvezető nyílást kell biztosítani, amelybe a leeső víz beleolvad. Fent felülről jobb, ha lefedi egy ráccsal, hogy ne idézzen elő esést.

 

Szintén figyelembe kell venni a terepet. Ellenkező esetben előfordulhat, hogy a gödör állandóan elárasztódik. Az alsó alatti munka megkönnyítése érdekében a legjobb megoldás egy kis sarok megszervezése, amelybe minimális szerszámkészlet kerül tárolásra. A gödör megvilágítását is meg kell szerveznie.

 

A munkapad a garázs belső kialakításának kényelmes és funkcionális eleme, különösen akkor, ha egy ács műhely tervezését a garázsban tervezik felszerelni. Magasságának meg kell egyeznie annak a személynek a növekedésével, aki rajta dolgozik. Ön is elkészítheti fémlemezből és profilcsőből.

 

A szekrény terjedelmesnek tűnik a garázs számára. A kis szélességű termék azonban lehetővé teszi, hogy cserélhető ruhákat, cipőket, kesztyűket és egyéb apró dolgokat helyezze oda. Lehet fémből is, ha az a belső térben megfelelő.

 

 

 

búvónyílás

 

Polcok és egyéb szükséges bútorok

Garázsok esetén a fém- vagy műanyag bútorok optimálisnak tekinthetők. Különböző moduláris rendszerek hálóval, apró tárgyakhoz, polcokhoz és szekrényekhez nem csak kényelmes, hanem szépen rendezett munkaterületeket is lehetővé tesznek. A feltétlenül érdemes kiemelni:

 

szék;

polcok.

A mester nem képes nagyszámú, az autó javításához szükséges alkatrész és szerszám nélkül. A szerszámok tárolásának kényelmesebb lehetősége az állvány. Ez általában nem foglal sok helyet, ugyanakkor lehetővé teszi, hogy korlátozott helyre tegye a lehető legtöbb darabot.

 

 

 

polcok

 

Garázsberendezés kiválasztása

A garázsban saját kezűleg szervezett műhely nem csak bizonyos bútorkészletet igényel. Az autó szerelmeseinek nem szabad megtenniük olyan szabványos felszerelés nélkül, amely hasznos lehet a javításhoz. A készletnek tartalmaznia kell:

 

Alapvető villáskulcs, fej és csavarhúzó készlet.

Emelő, amely megegyezik a gép súlyával.

Munkapad. Lehet fém vagy kombinált. Számos dobozban mindent elhelyezhet, amelyre szüksége van a mindennapi autóápoláshoz.

Hegesztőgép. Mivel tucat fajta van a piacon (elektronikus eszközök, szén-dioxid, volfrám elektródával rendelkező készülékek), a választáskor a készülék rendeltetésétől kell kezdődnie.

Kompresszor. Nem csinálhat nélküle autót festés előkészítésekor és maga a folyamat. Emellett annak segítségével megtisztítják a munkapadot és a szerszámot. Ez lehetővé teszi a motor leürítését vagy a leeresztett kerekek felszivattyúzását.

Víz elválasztó. Szűrheti a porlasztóberendezésbe átvitt légáramot vízből, olajból, gőzökből és más apró részecskékből. Biztosítja a tisztított festékáramot, amely lehetővé teszi a legegyenletesebb réteg felvitelét.

Autonóm mosás. A modern egységek időt takarítanak meg az autó tisztításán. Erőteljes, kompakt és mobil. Ha azonban nincs pénze a vásárláshoz, akkor a mellékelt vízellátást használhatja a gép időszakos mosására.

A teljes felszerelés megvásárlása nem kötelező. Mindegyik felvesz egy készletet igényeik és képességeik szerint.

 

 

 

Munkapadok a garázsban

 

Mérnöki kommunikációs eszköz

Annak elkerülése érdekében, hogy a garázsban felhalmozódó nedvesség olvadjon a hóból vagy más csapadékból, ügyelni kell a vízelvezető rendszer felépítésére. A kijáratnál a padlót kissé meg kell ferde, és a szoba szélén jobb, ha csatornákat vezet a viharhálózatba.

Mivel az autók kellemetlen műszaki szagokkal járnak, a legjobb, ha nagy teljesítményű szellőzőrendszert készít a szennyezett levegő eltávolításához a helyiségből.

Autómosó. Ha nincs lehetőség professzionális fényképezőgép felszerelésére, elegendő egy vízvezeték-szerelőt a garázsba tenni, és a padlófelület alatt elrendezni egy “homokcsapdát”, amely a központi szennyvízrendszerhez csatlakozik.

A garázs világítása kombinálható. Ez történik: fal, mennyezet és ábrás. Lehetnek lámpák, lámpák, lámpák és fényszórók. A huzalozás leggyakrabban külső, mivel a belső megszervezése drágább és időigényes.

Következtetés

A barkács készítésű garázsberendezések gondos feladat. De ha mindent elvégzett, akkor biztos lehet benne, hogy megbízható eredményt ér el.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://garazsberendezesekitt.blog.hu/api/trackback/id/tr9916213410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása