Garázs berendezések

garázsberendezések

Így lesz a garázsból szuper, rendezett tároló!

2020. szeptember 24. 12:26 - István alkatrészek

Valljuk be, a garázs tipikusan az a hely, amiből a leghamarabb csinálunk lomtárt, és végül pont az nem fér be, amiért eredetileg épült: az autónk. Ez persze nem jelenti azt, hogy az autón kívül nem tárolhatunk ott semmit, ha van még hely. De érdemes a garázst hatékonyabban kihasználnunk, ha nem szeretnénk bicikliket, sporteszközöket, kerti játékokat és szerszámokat a lakásban tárolni.

 

De mégis hogyan fogjunk hozzá?

Ahhoz, hogy garázsunkat hatékonyan tudjuk rendszerezni, először is pontosan fel kell mérnünk, hogy mit szeretnénk ott tárolni. Ha átlátjuk, hogy mi kap majd ott helyet, már könnyebben tudunk kalkulálni a beépítendő polcok, szekrények számával és méretével.

A másik lényeges kérdés, hogy eldöntsük, nyitott polcokat vagy inkább szekrényeket szeretnénk. Ha a garázs közvetlenül az utcára nyílik, és az egész szomszédság belát, amikor beállunk az autóval, akkor érdemesebb inkább a szekrényeket választani.

 

Ha azonban a garázs valahol a kert végében van, és tudjuk magunkról, hogy egy nyitott polcos rendszert jobban átlátunk, akkor inkább ezt válasszuk. A gyerekek cuccait azonban mindenképp érdemes inkább nyitott polcokon átlátszó, fedél nélküli dobozokban, kosarakban tárolni, ez ugyanis átláthatóbbá, könnyebbé teszi számukra a rendrakást.

Kevés pénzből

Ha már tudjuk körülbelül, hogy mire van szükségünk, szétnézhetünk a régi leselejtezett bútoraink között, hátha egy régi konyhaszekrényt vagy könyvespolcot fel tudunk használni. Ha mégsem, akkor sem kell, hogy a tárolórendszer sokba kerüljön, csak arra figyeljünk, hogy strapabíró és könnyen tisztítható anyagból készüljön.

 

Ha nyitott polcos rendszerben gondolkozunk, a salgó polcok nagyobb súlyt is elbírnak és viszonylag olcsók, fém kosarakkal kiegészítve pedig remek tárolóhelyet biztosítanak. A perforált farostlemez pedig nagyszerű és olcsó megoldást jelenthet a szerszámok tárolására. Mindkettő nagy előnye, hogy variálható is, így könnyen átrendezhetjük őket, amikor szezontól függően vagy az igényeink változásával mást és mást szeretnénk rajtuk tárolni.

Megfizethető megoldás lehet még, ha raklapokból építünk tárolórendszert.

Akár a plafonon is

Bár nem a legolcsóbbak, mégis talán a legpraktikusabbak a mennyezetre felhúzható és onnan leereszthető csigás biciklitárolók, de egy kis leleményességgel mást is tárolhatunk a mennyezeten. Például a létrát, ahogyan az alábbi garázs tulajdonosai is tették.

Szólj hozzá!
Címkék: garázs

A bejegyzés trackback címe:

https://garazsberendezesekitt.blog.hu/api/trackback/id/tr5416213310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása