Garázs berendezések

garázsberendezések

A garázs felszerelése és fejlesztése: gyakorlati tippek. II.

2021. július 02. 15:19 - István alkatrészek

A garázs felszerelése és fejlesztése: gyakorlati tippek. II.

 

Perforált panel garázshoz

szerelőakna
Az ellenőrző lyuknak nem kell a garázsban lennie. Ha az autótulajdonos inkább egyedileg vizsgálja meg és javítja autóját, ehhez használhatja az utcára telepített felüljárót. Ha úgy dönt, hogy megtekintési lyukat készít, akkor számos fontos feltételt figyelembe kell vennie:

a gödör padlóját és falait betonozni kell;
széleit fém sarokkal kell megerősíteni;
a szerszámok kényelmes elrendezése érdekében tanácsos felszerelni a rések polcát a gödör falaiba;
a gödör falait szigetelni kell polisztirol lemezekkel;
a gödröt fedéllel kell bezárni, amelynek felső széle a padlóval azonos szintű legyen;
a gödörbe eső víz összegyűjtéséhez sarokban egy lefolyónyílást kell készíteni, és ráccsal le kell takarni;
szerelvényeket kell beépíteni a gödörbe.

Lehetőségek a garázsban lévő gödrök ellenőrzésére

következtetés
Mint minden műszaki helyiséget, a garázst minden normának és követelménynek megfelelően fel kell szerelni. Sőt, ez is érdekes és vonzó lehet a formatervezés során.

Valójában a rendellenes garázsok problémája nagyon releváns és általános. Ma azt javaslom, hogy a kezedben megvitassák a garázs elrendezését. Fontolja meg számos lehetőséget arra, hogy mit lehet tenni, hogyan lehet helyesen megszervezni a munkahelyet, miután mindent meglehetősen egyszerűen és szépen elvégezett.

Valójában sok olyan ötlet létezik, amelyet megtehetsz a saját garázsodban. És ezek az ötletek a YouTube, a Drive2 és más autóipari közösségek nyitott tereiből származnak. A garázsok elrendezése egyfajta hangolás. 

A zonálással kezdjük
Még egy kis helyiséggel is készíthet mintát egy ideális műhelyből, ahol van hely egy munkapadra, egy megtekintési lyukra és még egy kis rekreációs területre is.

Az autótulajdonosok gyakran rendelkeznek autók tárolására alkalmas térrel, amelynek méretei például 3 × 6 vagy 6 × 4 méter. Ez egy szövetkezetben található kőgarázs, vagy egy fém gyors garázs változata, amelyet gyakran használnak az országban és a magánházakban. De azonnal mondom, hogy a fém garázsok nem a legkényelmesebb és praktikusabbak. Télen hihetetlenül hideg, nyáron pedig meleg a szégyen, a fém hevítése miatt.

A garázs összehasonlítható a ház vagy apartman szobáival. Ezért a körzetelés kérdését nagyon óvatosan kell megközelíteni.

Mielőtt felszerelne egy garázst, és mindent megvásárolna javításra és elrendezésre, azt tanácsolom, hogy vegye figyelembe több övezeti szabályt.

Itt kell figyelni a következőkre:

Az átjáró zóna jelenléte. Itt tartósan szabad átjárót kell biztosítani. Itt vannak a tételek, amelyeket magával vihet, elhagyva a garázst. Vagyis ruhák, kulcsok, személyes tárgyak;
Könnyű hozzáférés. Egy másik terület, ahol az összes legszükségesebb és leggyakrabban használt tárgy, eszköz található;
Hosszú, vékony és magas tárgyak. Ezek kerti kellékek, lapátok, tisztítószerek a garázsban és annak környékén. Biztosítson számukra egy külön zónát egy meglehetősen kényelmes átjárással;
Zóna terjedelmes tárgyak számára. Ez minden, amit ritkán használ. Az ideális megoldás egy mezzanine vagy felfüggesztési rendszerek szervezése;
A gyakran használt tárgyak területe. Ha vannak gépei, valamilyen hobbival foglalkozik a garázsban, feltétlenül jelöljön ki egy külön zónát.
Az érthetőség kedvéért tanulmányozhat különféle fotó- és videóanyagokat, megismerheti a körberendezés alapelveit és alkalmazhatja azokat a garázsban.

Hasznos és érdekes elrendezési ötletek
Külön szeretnék vizsgálni néhány érdekes ötletet, amelyek célja a legkényelmesebb, legpraktikusabb és legmegfelelőbb garázs létrehozása.

Nem mindenki tudja, de a garázs fogalma a francia nyelvből származik, és kikötőt vagy kikötőt jelent. Egyetértek, ez elég szimbolikusnak hangzik és sokat magyaráz azoknak a férfiaknak, akik sok időt szeretnek eltölteni a garázsban. Ugyanakkor nemcsak az autó javításának, a kerekek cseréjének vagy a fogyóeszközök cseréje miatt járnak oda. Ez egy módja annak, hogy pihenjen, elterelje a mindennapi rutint. Ezért támogatni és ösztönözni kell az ilyen hobbikat. De ez nem vonatkozik a garázsban lévő barátaival folytatott napi összejövetelekre.

És ahhoz, hogy kikötője kényelmes, rendezett, mindig a szemnek kellemes és a lelkét szórakoztassa, meg kell teremtenie a megfelelő feltételeket.

Azt javaslom, hogy tegye ezt a következőkkel:

mágnesszalagok;
lógó üvegek;
perforált panelek;
kerékpár állványok;
címkék;
nyitott polcok;
saját kezek;
saját képzelet;
személyes igények.
Ha mindezt összerakod, akkor nagyon harmonikus és praktikus belső tér lesz a garázsban. Ne félj alkalmazni ezeket a fogalmakat a helyiségekre vonatkozóan, amelyeket egyesek raktárnak tekintenek. Erőfeszítésekkel a garázs sokkal nagyobb lesz, mint csupán az autó tárolására szolgáló hely.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://garazsberendezesekitt.blog.hu/api/trackback/id/tr1716611044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása